Met je blote voeten in het zand

Wind in mijn haren,
zon op mijn huid
ik laat alles vallen
en trek er op uit

en

Blote voeten,
wilde haren,
ik ga avonturen sparen

Waren de gedichtjes waarmee Maartje en Meike alweer 4 jaar geleden afscheid namen van hun vriendjes en vriendinnetjes van de kinderopvang om kort daarna op avontuur te gaan in Nieuw Zeeland en Australië. Dit weekend haalden we onze trouwe backpacks voor het eerst sinds die reis weer van zolder, voelden we de wind in onze haren en de zon op onze huid. Lieten we alles vallen en trokken er op uit. Stonden we met onze blote voeten in het zand en met verwaaide wilde haren zijn we vier jaar later nog steeds avonturen aan het sparen.

Bagage
Na onze reis naar Nieuw Zeeland en Australië gingen de tassen naar zolder en kwam de camper op de oprit. Tassen die door de jaren heen al behoorlijk wat bagage met zich mee dragen. Het weerzien van de tassen was dan ook een throwback naar deze bagage en de bestemming van dit weekend nodigde uit om lekker in die herinneringen te blijven hangen.

Ben je nieuwsgierig naar onze reiservaringen overseas met kleine kids, die lees je hier:

deel I  – Noordereiland
deel II – Zuidereiland
deel III – Australie

Benieuwd waar wij afgelopen weekend waren? Lees dan verder.

Cocoonen en de elementen
Uitwaaien op het strand, fietsen door bos en duinen, spelletjes, een tijdschrift én een sauna. Totaal onverwachts en super last minute kwam een weekendje Schiermonnikoog op ons pad. Precies op het juiste moment. Het moment waarop we behoefte hadden aan back together – cocoonen – en aan overgave aan de herfst. En hoe kan dat beter dan in de natuur de elementen te ervaren.

Kleine dingen
Een groot luxe vakantiehuis, maar juist de kleine dingen die mij hierin blij maken. Zoals de kast vol boeken, magazines en spelletjes. Hierdoor doe en lees je eens wat anders. Meike en ik verliezen ons samen in een zoekboek. Peter en Maartje spelen zeeslag en we sluiten ons weekend af met een potje Cluedo. Nog nooit gedaan, maar staat inmiddels op het gezin-sint verlanglijstje. Net als een broodrooster. Voor mij een absolute plus als er een in een vakantiehuisjes staat. Geroosterd broodje, roomboter, plakje kaas. Hemels.

Kleine strandjutters
Zaterdagochtend vroeg tijdens onze eerste wandeling vinden we kastanjes en dennenappels. Een begin van een verzameling natuurschatten, want ’s middags staat er een jutterstocht op de agenda. Vooral Meike gaat los. Waarbij je niet moet denken dat ze zomaar wat zee egels en scheermesjes van het strand graait. Zo oogt het namelijk, maar ze blijkt zeer zorgvuldig te werk te gaan.  Zodra ik een prachtige oester, tenminste dat vind ik, in haar tasje doe krijg ik een ‘dan ga je nu maar kijken welke het was gooi je hem maar weer op het strand’ van haar terug. OK! Maartje heeft minder oog voor de schatten van het strand en verliest zichzelf in haar eigen wereld. Ontdekkend, dromend en turend over en spelend in de golven. Met haar blote voeten in het zand.

Herfstvakantie
Ik zei het al, groot en luxe is het vakantiehuis. Vakantiehuis Kim trouwens. Aanrader. Groot, want voor wel 8 personen. Luxe, want het ademt in alles comfort. We hebben zelfs een sauna. Oftewel na het uitwaaien crashen op de giga bank en relaxen in de sauna. What else do you need. Heel dankbaar zijn we. En dan te bedenken dat er ook nog een herfstvakantie aanstaande is. Yes! Nog geen idee wat die gaat brengen, maar zitten volop ideeën waarbij cocoonen en de elementen nog even de hoofdrol mogen blijven spelen.


Genieten met een hoofdletter G

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll naar boven