Kinderinspiratie

Je kan nog zoveel knutsels en activiteiten bedenken – en dat doe ik met veel enthousiasme – maar de spontane projecten zijn toch de pareltjes. Vandaag een uitdagend parcours. Een parcours met haar begin en eindpunt op de wc dat ging over banken, tafels, krukjes, viltjes en een bezem (ja, we zijn de camper aan het leeghalen, dus onze woonkamer biedt ook nog eens extra uitdagingen door alle rondslingerende camping spullen). Eerst met volle focus creëren, dan eindeloos spelen en vooral finetunen. In het camper wasnet is nog een veel leuker eindpunt, er wordt een bakje met balletjes, euhm ik bedoel goudklompjes voor nep, in het parcours verstopt en je hebt zeven levens.

Speciaal voor zachte beer
Parallel loopt een meerdagen project voor zachte beer. Eentje met een gouden randje. Zachte beer, de bofkont. Hij krijgt een boot. Niet zomaar een boot, maar een boot met vlaggetjes gemaakt van de etiketten van de flessen (duurzaam), een gordel (voor de veiligheid), peddels (waterdicht gemaakt met een grondige laag plakband), twee lagen papier onder zijn billen. Een laagje paars en een laagje oranje. Waarvan de laatste laag zelfs uitgebreid met rugleuning (comfort). Ja het ontbreekt deze boot aan niets. Wil hij een visje vangen dan heeft hij zelfs twee visnetten van mandarijn- en citroennetjes.

Avontuur
Om je eindeloos in te verliezen. Vooral als het moment daar is dat de boot te water gaat. Eerst testen of hij inderdaad blijft drijven en als dan mag zachte beer komen. Wat als hij er in valt? Ook hier is over nagedacht en lijkt geen probleem. ‘Dan kunnen we hem wassen en dan kan ik daarna lekker zijn vachtje kammen.’ Huppakee zachte beer, waar wacht je nog op, tijd om in te schepen. Wat heb je het heerlijk. Net als wij. De meiden, je om en om slepend door het water en ik, zittend in het herfstzonnetje, dit spel te aanschouwen. Alleen komt hier abrupt een eind aan. Daar ga je, met je snuit in het water. Een Baywatch scene volgt. Ik spring op uit het zonnetje en in een split second lig ik op de steiger en kan ik nog net zijn pootje pakken. View. Hier volgt het echte avontuur voor zachte beer, de wasmachine. Wat vindt hij het spannend. Er volgen bemoedigende woorden en nog even wordt gedacht om Apie mee te vragen de wasmachine in. Alleen Apie is jarig vandaag en hem is ook beloofd dat hij straks bij het tie dyen mag kijken. Zachte beer zal dit toch echt alleen moeten doen.

Apie is jarig
De verjaardag van Apie, tja ook weer een op zichzelf staan project. Zijn verjaardag is alleen, besef ik me nu, vandaag niet zo uitbundig gevierd als voorgenomen. Hij mocht kijken toen wij aan het tie dyen waren en met zijn vrienden voetballen op de bank, dat wel, maar echt veel meer aandacht is er niet aan besteed. Misschien komt dit wel door Peter en mij. Hoewel er gisteravond wel om was verzocht hebben Peter en ik toen de Apie en de meiden op bed lagen het huis niet versierd. Iets wat natuurlijk wel het startsein voor een feestelijke dag is. Na ja, ze hebben zich niet verveeld en Apie is tevreden gaan slapen vanavond.

Kijk alweer uit naar morgen.De boot van zachte beer

 


Hij drijft!!

 


Nu mag jij zachte beer

 


Zie hem genieten

 


Maar oeps

 

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll to Top