Wortel pastinaaksoep

Laarsjes; voor de open haard. Tekeningen; in de laarsjes. Bakje water voor het paard; zorgvuldig uitgezocht en gevuld met een laagje water. Winterwortel; in een laarsje. Liedjes gezongen; uit volle borst, met een dansje en voor de zekerheid nog een paar extra.

Laarsjes; gevuld met een cadeautje. Tekeningen; zorgvuldig opgeborgen. Bakje water alleen nog wat verdwaalde pepernoten. Winterwortel; die zien we deze week terug!

Van de winterwortel maken we wortel pastinaaksoep. Pastinaak. Een zogeheten vergeten groente. Vergeten, maar bezig met haar opmars. Voor hen die de pastinaak vergeten zijn, of haar nog niet kennen. Het is een wortel. Een witte wortel. Een witte wortel, zoet anijsachtig van smaak en makkelijk te verwerken in bijvoorbeeld een soep.

Wortel-pastinaaksoep

Maaltijdsoep voor 4 personen

450 gram wortelen
450 gram pastinaak
1 zoete aardappel
1 rode ui
3 teentjes knoflook
2 tl kurkuma
2 tl komijnpoeder
3 tl kerriepoeder
een mespuntje cayennepeper
sap van een sinaasappel
2 cm geraspte gember
1 liter (zoutarme) groentebouillon
Koriander

Snijd de wortelen, pastinaak, zoete aardappel, ui en knoflook. Fruit de ui en de knoflook en voeg na een paar minuten de kruiden en het sap van de sinaasappel toe. Voeg hier de wortel, pastinaak en zoete aardappel aan toe, roer goed door en bak even mee. Doe uiteindelijk de bouillon erbij en kook de groenten in ca. 20 minuten gaar. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep. Is de soep te dik, doe er dan een beetje water bij.  Garneer de soep, naar smaak, met koriander.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll to Top