Cranberry snack

Vorige week was ik op het Better Health Event ‘het evenement voor natuurlijke gezondheid!’. Geïnspireerd en met volop leesmateriaal kwam ik thuis. Tussen het leesmateriaal de Sante waarin mijn aandacht werd getrokken door rood glanzende cranberry’s die eruit knalden op één van de drukke pagina’s. Toen ik ze vervolgens in de winkel zag liggen was 1 + 1 twee. Er stond namelijk ook een recept bij voor energierepen. Noten en dadels heb ik altijd wel in huis, dus even uitproberen.

Een cranberry kende ik wel. Van cranberry sap of gedroogd, maar vers had ik ze nog nooit gehad. Ik had eigenlijk ook geen idee wat ik kon verwachten. Samen met Maartje ging ik proeven. Oeh zuur. Waarop ze vervolgens zei dat haar vriendinnetje ze vast erg lekker zou vinden. Die verkoos vorige week een partje citroen boven mijn bananen vijgenbrood en dit had blijkbaar nogal indruk gemaakt. Heel eerlijk, ik vond het ook dapper hoe ze haar tanden erin zette.

Door die zure smaak was ik even bang voor het eindresultaat, maar in combinatie met de zoete dadels zeker de moeite waard dit recept te delen. Energierepen zijn het alleen niet geworden. Het mengsel van cranberry’s, noten en dadels was bij mij zo zacht dat er ook na uren in de koelkast geen repen van te snijden waren. Uiteindelijk heb ik er balletjes van gedraaid en ze door kokosrasp, gehakte pinda’s en cacaopoeder gerold waarbij de eerste twee varianten bij ons het meest in de smaak vielen.

Er zijn nog wat cranberry’s over, dus ik ga de repen toch nog eens proberen. Kan er altijd weer balletjes van draaien. Die komen wel op. Vitamine C bommetjes.


8 energierepen

150 gram cranberry’s
150 gram noten
12 – 15 dadels zonder pit

Doe de drie ingrediënten in een keukenmachine en meng tot het een kleverige bal is geworden. Laat even rusten en leg de bal daarna op een stuk folie. Spreid uit tot een vierkant en zet dan minimaal een uur in de koelkast. Snijd hierna in acht repen. Verpakt in folie blijven de repen, volgens het recept, in de koelkast een paar weken goed.

Ca. 20 balletjes

150 gram cranberry’s
150 gram noten
12 – 15 dadels zonder pit
Kokosrasp
Fijngehakte pinda’s
Cacaopoeder

Doe de drie ingrediënten in een keukenmachine en meng tot het een kleverige bal is geworden. Draai kleine balletjes van het mengsel en rol ze door de kokosrasp, pinda’s of cacaopoeder en bewaar in de koelkast.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll to Top