Teffilicious taartje

Vorig weekend had ik het boek Teffilicious, het 1e teff kookboek, te leen van mijn college én kreeg ik er een paar proefzakjes van haar bij zodat ik gelijk aan de slag kon.

Wat is Teff? Teff is een oergraan. Een oergraan dat bestaat uit hele kleine korreltjes. Zo klein dat je de zemel en de kiem niet kan verwijderen en de teffkorrels niet kunnen worden bewerkt. Hierdoor is teff altijd volkoren en blijven alle voedingstoffen en vezels in het product. En nog een belangrijk detail, teff is glutenvrij.

Goede redenen, voor mij, om teff eindelijk eens te proberen. Ik begon met een ontbijtje met teff flakes. Griekse yoghurt, lijnzaad, teff flakes, verse aardbeien en ondertussen bladerde ik het kookboek door. Keuzes. ‘Gelukkig’ had ik maar een paar proefzakjes zodat ik selectief moest zijn in wat ik wel en wat ik, helaas, niet kon maken.

 

De teffiliciousrepen mmm met de ingrediënten die ik bij het recept zag staan kon het niet anders dan een lekker tussendoortje zijn. Bij mij werden het alleen geen repen, maar werd het een taartje. Dit, omdat ik mijn ingrediënten in een klein rond ovenschaaltje deed. Leuk recept hoor! En snoep tijdens het maken ook even van het bananen notenpasta mengsel, jum.

Geïnspireerd op een recept uit het kookboek maakte ik nog een taart. Alleen was mijn proef voorraadje op én denk ik dat het nog lekkerder kan, dus als ik tevreden ben over het eindresultaat deel ik later vast nog eens een teff recept. Voor nu, geniet van de hemelse combi banaan, noten, chocolade!

 

Ingrediënten voor 6 puntjes

2 rijpe bananen
75 gram gebroken teff
70 gram pure, suikervrije, notenpasta. Ik gebruikte 100% pindakaas.
30 gram noten, ik gebruikte amandelen, walnoten en pecannoten
30 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)

Verwarm de oven voor op 175°. Meng de bananen en de notenpasta goed door elkaar. Ik gebruikte hier mijn staafmixer voor. Voeg de gebroken teff toe en meng nog eens kort door elkaar. Bekleed je ovenschaal(tje) met bakpapier, schep het mengsel erin en druk goed aan. Hak nu de noten en de chocolade in grove stukken, verdeel dit over het mengsel en druk nog eens goed aan. Nu in de oven en na ca. 20 minuutjes is je taartje klaar.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll to Top