Pasta, Recepten

Spaghetti Aglio e Olio met garnalen

Hoewel het alweer een paar weekjes geleden is dat we op vakantie waren doen we er alles aan om dit gevoel vooral vast te houden. En dat gaat ons goed af.

Zo waren we afgelopen weekend toerist in eigen provincie. De weersvoorspellingen zijn goed, het sloepje ligt voor de deur, meer hebben we niet nodig voor een weekend ‘simmer yn Fryslân’. En wat hebben we genoten. Friese meren wisselen we af met dorpjes die er vanaf het water nog pittoresker uitzien dan vanaf de weg en natuurlijk leggen we af en toe ergens aan voor een ijsje, koffiemomentje of een hapje eten. Zo hadden we een fijne koffiestop bij Royaal Belegd in Sneek. Vooral de brownie, heerlijk. En aten we sinds lange tijd weer eens bij één van onze favoriete restaurants in Friesland, Badmeester Keimpe in Balk. Een plek met een bijzonder plekje in ons hart, want hier vierden wij alweer meer dan acht jaar geleden ons trouwfeest. En nog steeds zeggen we elke keer als we hier komen ‘als we het over moesten doen, dan weer hier’. Warme herinneringen!

Maar aan al het goede komt een einde en zo ook aan dit heerlijke weekend. Als we Maartje vragen ‘wat wil je vanavond eten’ zegt ze ‘die spaghetti met alleen garnalen die we in Australië vaak aten. Dat hebben we al heel lang niet gehad’. Een beter passend gerecht hadden we niet kunnen bedenken. Vanavond eten we spaghetti Aglio e Olio met garnalen. Het gerecht dat we afgelopen winter, op reis door Nieuw-Zeeland en Australië, regelmatig aten en synoniem staat voor het zomergevoel.

4 personen (2 volwassenen, 2 kleine kinderen)
 
250 gram (volkoren) spaghetti
400 gram garnalen
1 klein bolletje knoflook
Olijfolie
Peper

Hak de knoflook fijn. Kook vervolgens de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de helft van de knoflook, op heel laag vuur zodat de knoflook niet verbrand, in een flinke scheut olie. Giet de spaghetti af en roer de knoflookolie er doorheen en breng het verder op smaak met peper. Bak nu de garnalen met de andere helft van de knoflook. Schep de spaghetti op de borden en voeg de garnalen toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.