Recepten

Slim koken

Slim koken, zo heet de Allerhande van deze maand en dat is vast niet voor niets. Werk en school zijn weer begonnen en ineens is het er weer, het slimme koken. Heerlijk vind ik het. Meestal op maandag als ik vrij heb, maar deze week had ik ‘zomaar’ een dagje vrij op woensdag en bracht ik de ochtend grotendeels in de keuken door. Met Meike in haar blote billetjes naast me op een krukje. Blote billen en de wc vindt ze erg interessant. Ook (nog) niet meer dan dat. Het andere deel van de ochtend heb ik hierdoor dweilend doorgebracht.

Af en toe kijkt het stralende gezichtje op en zegt ‘leuk he’. En als het ’s middags tijd is om Maartje op te halen dan staan er een ontbijttaartje, een lunch salade, een koud soepje, een pesto, een verse pastasaus én een ovenschotel voor ’s avonds in de koelkast. Tijd voor een baby- en cappuccino en de verhalen van school. En aan het eind van de middag? Dan schuif ik de ovenschotel in de oven. Quality time op een regenachtige woensdag.

Natuurlijk vind ik het leuk om in de keuken te staan, maar deze manier van koken levert ons ook veel tijdwinst én gezonden maaltijden op. Nog wel één dingetje waar ik niet zo goed in ben en waar je bij slim koken niet aan ontkomt. De bewaarbakjes. Op de een of andere manier is de kast met bewaarbakjes altijd overvol, maar passen op bakjes nooit de dekseltjes. Dit zal wel nooit veranderen, dus laat ik het kastje voor wat het is, ben ik blij met de leuke dag en het eindresultaat en kijk ik alweer uit naar mijn volgende keukenmomentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.