Slim koken

Slim koken

We zijn weer begonnen

Slim koken, zo heet de Allerhande van deze maand en dat is vast niet voor niets. Werk en school zijn weer begonnen en ineens is het er weer. Slim koken. Heerlijk vind ik het. Meestal op maandag, als ik vrij heb, maar deze week op woensdag. Ik had zomaar een dagje vrij en bracht de ochtend grotendeels in de keuken door. Met Meike in haar blote billetjes naast me op een krukje. Blote billen en de wc vindt ze erg interessant. Ook (nog) niet meer dan dat. Het andere deel van de ochtend bracht ik dan ook dweilend door.

Slim koken

Af en toe kijkt het stralende gezichtje op en zegt ‘leuk he’. En als het ’s middags tijd is om Maartje op te halen dan staan er een ontbijttaartje, een lunch salade, een koud soepje, een pesto, een verse pastasaus én een ovenschotel voor ’s avonds in de koelkast. Slim koken dus. En ’s middags is er tijd voor een baby- en cappuccino en de verhalen van school. En aan het eind van de middag? Dan schuif ik de ovenschotel in de oven en heb ik tijd over op een regenachtige woensdagmiddag. Tijd om mee te knutselen en een spelletje te doen.

Tijd over

Natuurlijk vind ik het leuk om in de keuken te staan, maar slim koken levert ons veel tijdwinst én gezonde maaltijden op. Nog wel één dingetje waar ik niet zo goed in ben. Iets wat essentieel is bij slim koken. De bewaarbakjes. Op de een of andere manier is de kast met bewaarbakjes altijd overvol, maar vind ik bij de bakjes nooit een passende deksel. Dit zal wel nooit veranderen. Dus ik laat het kastje voor wat het is, ben blij met de leuke dag en het eindresultaat en kijk ik alweer uit naar de volgende sessie.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll to Top