Recepten, Sap/Smoothie

Bietensap maken

Bietensap maken

De R in de maand

Septemberrrrr, de R is weer in de maand. Heel eerlijk zal je mij deze uitdrukking niet (vaak) horen zeggen. Ik kom er vaak achter als de R al bijna weer uit de maanden is. Alleen dit jaar heb ik hem al meerdere keren om me heen gehoord. En we zitten nog maar in de eerste maand met een R. We gaan bietensap maken, want met de R in de maand kunnen we wel een boost gebruiken.

Het weer

Zal het iets te maken hebben met het herfstachtige begin van deze maand? Geen idee. Het blijft altijd speculeren én een dankbaar gespreksonderwerp. Eén ding weet ik wel, het niveau van onze weerstand ligt absoluut lager dan een paar weken geleden en de griep houden we graag buiten de deur.

Bietensap maken

Tijd om hier en daar wat extra vitamines aan de dag toe te voegen. We beginnen de dag met een glas bietensap. Zuiverend, goed tegen infecties en vol antioxidanten als ik het recept mag geloven. Precies wat we nodig hebben en guess what? Nog lekker ook. Voor ons dan. De meiden vinden het een beetje te. Voor hen maak ik een lekker appelsapje.

Bietensap voor twee glazen

2 rauwe bieten in parten
4 winterwortelen in stukken
2 flinke appels in parten
2 stengels bleekselderij
stukje verse gember

in de slowjuicer en je supersap is klaar.

Appelsap voor twee glazen

3 appels in parten
3 wortels in stukken
ca. 1 cm. gember

in de slowjuicer en je appelsap is klaar.

2 thoughts on “Bietensap maken

  1. Weet je dat je met fruit uit de mixer een suikerbom binnenkrijgt? Maar het is zo lekker. Ik doe vaak een sappige peer met een cactusvijg, aangelengd met rivella.

    1. Ja lekker he, een zelfgemaakt sapje. En oneindig veel combinaties mogelijk, want wat een bijzonder sapje maak jij. Maakt me nieuwsgierig. Wel kan het inderdaad een suikerbom zijn. De effecten hiervan probeer ik te beperken door bijvoorbeeld een combinatie van fruit en groente in een sapje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.