Oostenrijk – On top of the world

De bergen in Oostenrijk lenen zich voor tal van winter en zomersporten. Veel bergbannen zijn dan ook het gehele jaar toegankelijk en bieden toegang tot de meest uiteenlopende activiteiten. Elke bahn waar we uit stapten verraste positief en dan is dit nog maar één handje vol.

Saalbach
Wij waren in Saalbach om af te koelen in het buitenzwembad Käptn Hook. De volgende dag was het nog steeds ‘bloody hot’ zoals onze meiden dat zo mooi zeggen. En waar kan je dan beter zijn dan bovenop een berg in de frisse berglucht. Vanaf het dalstation in het dorp gingen we daarom met de Schattenberg X-press de berg op. Hier heb je de Gipfelspielplatz en een restaurantje. Waan je on top of the world op deze leuke speelplaats!

Ossiacher See
Bij Annenheim, aan de Ossiacher See, zijn we de Gerlitzen Alpe op gegaan. Met de lift naar de top waar een restaurantje is, maar waar je ook heerlijk kan picknicken en paragliders spot die hier hun startpunt hebben. Naar beneden, nou ja, naar het middenstation, wandelen we. Onderweg komen we koeien tegen, maken we steenmannetjes en vinden een goede wandelstok. Deze kleine dingen helpen mee om er van gewoon wandelen – saai – een avontuur van te maken. Oh en natuurlijk het vooruitzicht op een ijsje bij het middenstation. Waar ook nog een aantal kinderen activiteiten zijn. Ben je weer helemaal beneden dan is er, als je richting Villach gaat, een paragliding spot. Heb je altijd al eens willen paragilden dan kan dit hier en anders is het de moeite waard om even in het gras te gaan zitten en de paragliders te zien landen.

Muttersalm
Vlakbij Innsbruck kan je de Mutteralm op. Met een restaurant boven op de berg, een speeltuin en waterbaan zeker de moeite waard om omhoog te gaan. Weer naar beneden? Wij gingen mountain carten, hier schreef ik eerder over. Je kan natuurlijk ook de lift naar beneden pakken, een wandeling naar beneden maken of downhillen. Dit laatste hebben wij nog nooit gedaan, maar kan natuurlijk heel gaaf zijn als je een goede mtb’er bent.

Zell am Ziller
Wij zijn in de Zillertal Arena, omdat we ons de Arena Coaster herinneren als een super toffe rodelbaan. Deze doen we deze vakantie dan ook nog een keer. Wat ik me van de vorige keer toen we hier waren ook nog kan herinneren is het Fichtenschloss op de Rosenalm. Het vertrekpunt omhoog is het dalstation bij de Arena Coaster. Toen wij hier een paar jaar geleden waren zijn we totaal verregend boven op de berg en toch heb ik er goede herinneringen aan. Sowieso ook weer een gebied met tal van mogelijkheden waarvan wij er maar een handje vol hebben gedaan. Elke keer als we weer verder reden dacht ik ‘hier kan je ook wel een hele week/hele vakantie doorbrengen’. Elk gebied heeft weer zoveel te bieden.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll naar boven