Oostenrijk – 3x in rap tempo die berg af

Als ik aan Oostenrijk denk, in combinatie met het rappe tempo waarop je de Alpentoppen af kan snellen, dan flitsen er skiërs en snowboarders op hagelwitte pistes onder een strakblauwe hemel door mijn hoofd. Hoewel er in Oostenrijk een aantal gletsjers het hele jaar open zijn om te skiën en te snowboarden heb ik drie andere tips om snel die berg af te komen. Twee gave rodelbanen én, nieuw voor ons, mountain carts.

Zell am Ziller
Het is niet de eerste keer dat we in de rij staan voor de Arena Coaster. Dit deden we een paar jaar geleden ook al. In de categorie ‘nu we er toch zijn’ pakken we hem nog een keertje mee, want toen werden we hier heel blij van. Nu weer trouwens. Vanuit het dalstation, bij de Arena Coaster, is het ook de moeite waard om de Bergbahn te nemen. Hier vind je onder andere het Fichtenschloss. Toen wij hier een paar jaar geleden waren regende het heftig, maar zelfs van toen, in de stromende regen, kan ik me nog herinneren dat ik het een top plek vond. Plezier gegarandeerd dus in de Zillertal Arena. Check onze blije hoofden.

Golm
De Arena Coaster stond op 1, maar is van zijn plaats verstoten door de Alpine Coaster op Erlebnisberg Golm. Deze vonden we allemaal nog vetter! En, net als bij de Zillertal Arena, hoef je je op Erlebnisberg Golm ook echt niet te vervelen. De Erlebnisberg komt nog een keer terug bij het klimmen, maar heeft naast de Alpine Coaster nog twee manieren om rap van die berg af te komen. Meer dan rap ga je met de Flying Fox. Nu ben ik zelf niet zo’n held, mijn handen voelen alweer klam aan nu ik eraan terugdenk, maar mijn zwager was mee en suisde van de 565 meter lange kabel naar beneden. ZOEF! En pak je de Bergbahn naar boven, dan heb je de keuze om met de lift weer naar beneden te gaan, naar beneden te wandelen, maar je kan ook glijden. Na 7 glijbanen, variërend van 30 tot 80 meter lang en een wandeling van ca. 3km. sta je weer beneden. Tof toch!

Muttersalm
We bouwen hem op, want om van die berg af te komen was dit mijn absolute topper. Waarschijnlijk omdat ik het niet kende, ik van tevoren mijn, ‘durf ik dit wel’ twijfels had en die twijfel totaal ongegrond was. Zoals wel vaker … sterker nog WAUW het kind in mij werd wakker en ik heb enorm genoten. De Muttersalm ligt in de buurt van Innsbruck. Bij het dalstation zagen we de karts al uit de bossen de berg af crossen. De nieuwsgierigheid was gewekt. Eenmaal boven, na een sapje op het terras en een heerlijk speelmoment kon even informeren niet uit blijven. Wat bleek, Maartje en Meike konden samen met ons in de kart, dus gaan met die banaan. Lucky me dat ‘omke’, zo noemen we mijn zwager, mee was. Hierdoor had ik een kart voor mij alleen. Wat ik best lekker vond om er even in te komen, want ik had van tevoren mijn twijfels. Niet nodig, zoals ik al schreef, want zo leuk dit!

 

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll naar boven