Oostenrijk – De boom in

Als apen slingeren we door de toppen van de bomen. Hmmm klinkt heel stoer, maar ik ben blij dat Maartje voldoende uitdaging heeft aan de blauwe routes en de rode en zwarte (nu) voor haar nog een maatje te groot zijn. Ach, misschien wil ze, als ze daar aan toe is, wel helemaal niet meer dat papa en mama mee gaan de boom in. En er moet natuurlijk ook iemand bij Meike blijven die tegen die tijd de blauwe routes mag ontdekken. Nu is ze daar nog te jong of te klein voor. Wat ik goed begrijp, want er zijn wel vaardigheden voor nodig voordat je veilig van boom tot boom kan klimmen en slingeren. Op Erlebnisberg Golm kon Meike al wel spelenderwijs kennismaken met deze vaardigheden en bij het Kletterwald aan de Ossiacher See werd een top alternatief geboden voor kleine(re) kinderen.

Ossiacher See – Kletterwald
Rondom de Ossiacher See is van alles te doen. Wij gingen voor een middagje klimmen bij Kletterwald Ossiacher See. Voordat je je kunsten mag vertonen krijg je een veiligheidstuigje aan, een duidelijke instructie, doe je een oefenrondje om aan te tonen dat je het echt begrepen hebt en dan word je losgelaten. Maartje en ik gaan voor de blauwe routes en we klimmen samen op met een vader en zijn zoontje. Dat vind ik wel prettig, want zo kunnen we, elk in een andere boom, elkaars kinderen net even dat zetje of vertrouwen geven. En we kunnen elkaar motiveren en tips geven, ook heel fijn!

Ossiacher See – Familywald
Meike is nog te klein om echt te mogen klimmen, maar er is ook het Familiewald. Hier gaan Peter en Meike op verkenning. Een wandeling waarbij ze onderweg verschillende parcourtjes, zoals wij ze noemen, tegenkomen.

Ossiacher See – Fly-line
Toen we allemaal uit geklommen en geklauterd waren troffen we elkaar weer bij de Fly-line. Superleuk! Hangend aan een rail roetsj je terug naar het beginpunt van het klimpark en de wandeling.


Erlebnisberg Golm
Na ons klim avontuur aan de Ossiacher See houden we de klimparken in de gaten. Al is het alleen al omdat de meiden enthousiast aan slaan bij elke touwladder die ze tussen bomen zien hangen. Ze zien in alles een klimpark. Ons criterium is dat Meike, dan 4 jaar, ook mee kan doen. Op Erlebnisberg Golm kan dit in Waldseilpark Golm. Hier is een dwergenparcours voor kinderen vanaf 3 jaar. Meike kon hier dus echt klimmen! Deze keer waren de rollen omgedraaid. Peter ging met Maartje mee de bomen in en ik begeleide Meike op het dwergenparcours. Dit is echt de perfecte kennismaking met het klimmen. Niet te hoog, dus je kan er goed bij om te helpen, maar ondertussen zekeren ze zichzelf en bewegen ze op verschillende manieren van boom naar boom. Wat was ze trots. En wij ook!

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll naar boven