Voor iedereen anders

Aan de keukentafel, tijdens het ontbijt komt het gesprek op bidden. De meiden zitten op een christelijke basisschool en ik vraag Maartje waar ze eigenlijk aan denkt als ze aan het bidden is.

Maartje ‘dat hij overal is, dus – wijzend – hier en hier en daar ook. En dat kan ik me dan niet voorstellen’.

Meike ‘Ik kan me dat wel voorstellen, want als je bibbert, dan trekt hij een beetje aan je’.

Wat die koe op de foto hier mee te maken heeft? Niet zo heel veel. Of misschien ook wel. We kwamen elkaar tegen en liepen nieuwsgierig naar elkaar toe. Totdat dichterbij te dichtbij werd. We stopten intuïtief en hebben elkaar een tijdje aangestaard. Starend mijmerde ik over wat er in de koe om zou gaan en dat bracht me terug aan de keukentafel. De vraagtekens van de een, het zekere gevoel van de ander. De totaal andere beleving.

Zo is het natuurlijk ook, voor iedereen anders. Hier in het klein, maar zeker ook in het groot. Dat vergeten we weleens.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll naar boven