Herfstsalade

We hebben vakantie, bijna niks gepland en daardoor heel veel. Heel veel fijne, spontane momenten.

Te beginnen op vrijdagmiddag, na Maartje haar zwemles, in onze keuken. Maartje zit sinds kort op zwemles en heel toevallig zit ze bij het dochtertje van kennissen in de groep. Vanaf dag één gaan ze met elkaar om alsof ze elkaar al jaren kennen en wij, ouders, zijn blij dat onze wegen elkaar weer kruisen. Een goed begin. Van onze hernieuwde relatie én van de vakantie!

Ik maak van tevoren een uienquiche en een pan pompoensoep zodat ik er, naast een borrelplank, alleen nog maar een salade bij hoef te maken.

Bijgerecht voor 4 personen

80 gram sla
100 gram blauwe kaas
3 verse vijgen in parten
80 gram parmaham
2 handen walnoten
Flinke scheut walnootolie

Bak de walnoten kort en snij ondertussen de vijgen en blauwe kaas. Laat de walnoten afkoelen. Doe de sla in een kom of schaal en meng de walnootolie er doorheen. Verdeel vervolgens de blauwe kaas, vijgen, parmaham en walnoten over de sla.

Ook lekker met druiven en/of peer. En deze keer gebruikte ik rucola en veldsla, maar de sla laat zich ook goed vervangen door verse (baby)spinazie.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll naar boven