Door kinderogen

Het Corona virus, wie raakt er niet over uitgepraat. Bij ons en onze meiden is het in ieder geval top of mind. Zo is er al een Corona tekening voorbij gekomen – een poppetje met heeeeeeeeeel veel stippen op het gezicht, de Corona – en smilen we regelmatig om opmerkingen die er gemaakt worden.

Werken
De iPad is inmiddels bijvoorbeeld niet alleen een woest aantrekkelijk, onweerstaanbaar object voor filmpjes en spelletjes, maar heeft het deze week nog een functie gekregen. Een hele serieuze functie. Een misschien nog wel aantrekkelijker functie, namelijk ‘op de iPad werken’. Maartje op de laptop en de iPad is voor Meike. En dus kijkt een serieus gezichtje mij aan dat zegt ‘mag ik op mijn iPad werk doen?’.

Voor alles een eerste keer
Ze nemen het virus ook heel serieus, zijn volledig op de hoogte – dankjewel Jeugdjournaal – en bij het horen op tv dat niemand dit ooit nog heeft meegemaakt wordt bevestigend geknikt, ‘Nee zoiets heb ik ook nog nooit meegemaakt’. Wij ook niet meiden.

Feestje
En als er een quote van een arts voorbij komt, in de tijd dat horeca gelegenheden nog open waren, die zich zorgen maakt over zijn eigen gezondheid en zich afvraagt of het dan echt zo moeilijk is om niet naar feestjes en restaurants te gaan, is dat heus niet zo moeilijk vinden ze hier. ‘Dan ga je lekker thuis ballonnen en slingers ophangen en taart maken’. Yes en dat doen we. Als oma 65 wordt, we hiervoor een taart gebakken hebben en deze niet met oma kunnen delen nemen we zelf een stukje en geven we de rest aan de buren. En wat krijgen we in ruil voor de taart? Ballonnen. Feestelijk toch!

Hamsteren
Of de ‘Papa, je hebt echt gehamsterd!’ als Peter thuis komt en een tas met boodschappen op het aanrecht zet. Geloof ons dames, hamsteren gaat heel veel verder dan deze tas met boodschappen. Maar goed, ze houden ons scherp.

Door kinderogen
Het is een bijzondere tijd voor ons allemaal, zoals hiervoor geschreven ‘niemand heeft dit ooit meegemaakt’ en daarom voel ik het als rijkdom dat, als we hier dan toch met zijn allen doorheen moeten, ik de situatie ook mag bekijken door de ogen van de meiden. Dit verrijkt onze blik. Fijn weekend. Laten we er – voor wie dit kan – thuis een feestje van maken.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll naar boven