Voor het eerst skiën met de meiden

Wel, niet, wel, niet, WEL … we hebben het er al jaren over en dit jaar nog frequenter, wintersport met de meiden. Als we deze zomer in Noorwegen zijn kopen we zelfs al een skipak voor Meike. Met als bijzin ‘als we niet op wintersport gaan dan kan ze hem aan in de sneeuw of als er ijs ligt’. Fail, geen sneeuw en geen ijs deze winter en volgend jaar is het pak sowieso te klein. Oftewel, dan maar skiën. Hebben we het pak niet voor niets gekocht. En zo besluiten we heel last minute, we gaan!

Waar gaan we heen?
Meike is 4,5 en Maartje bijna 7. Toen Maartje bijna 5 was heeft ze twee ochtenden skiles gehad. Wat we ons hier nog van herinneren is dat we de intensiteit van zo’n skiles niet moeten onderschatten. Voordat die schattige kleine poppetjes je in een pizzapunt met de handjes op de knietjes voorbij sjezen moet er namelijk wel een basis gelegd worden.
Conclusie, we gaan skiën, maar niet alleen skiën. We gaan op vakantie en laten ze op een laagdrempelige manier kennismaken met het begrip wintersport. Zo komen we in Winterberg uit. Niet ver rijden – we gaan 5 dagen – en genoeg te doen als we niet aan het skiën zijn. Zeker als je weet dat we in CenterParcs zitten en ze zich daar alleen in het zwembad al 5 dagen kunnen vermaken.

Pluk de dag
Als het om vakantie gaat pakken we het liefst elke minuut mee en zo zitten we op vrijdagochtend om 05.30 uur in de auto, want om 10.00 uur start de skiles van de meiden. Ze zitten er vol van en waar, vooral Meike, ’s ochtends altijd wat tijd nodig heeft staat ze nu gelijk AAN, kwebbelt er gezellig op los en zit vol vragen. ‘Mama, heb je de dekbeds wel mee?’, ‘nee lieverd, die hebben ze daar’. ‘Is alles boven opgeruimd?, ‘ja alles is boven opgeruimd’. ‘Doei nieuwe tv’. ‘Ik wist niet dat Winterberg een plaats is, ik dacht een camping’. Het wordt ons sowieso duidelijk dat de definitie van een camping bij de meiden ruimer is dan bij ons. CenterParcs blijft ‘de camping’. Dat het begrip camping bij ons wat vertroebeld is snappen we ook. 90% van de vakanties brengen we ook door in onze camper.

Kleinschalig
We hebben gekozen om naar Neuastenberg, ligt tegen Winterberg aan, te gaan in plaats van Winterberg. Verwachting is dat dit kleinschaliger en hopelijk minder druk is in het weekend dat ook de voorjaarsvakantie start. En dat is het. De meiden starten samen in een klasje waar ze spelenderwijs, maar met een duidelijk opbouwende lijn steeds vertrouwder raken op ski’s. Tijdens de les is er oog voor de kinderen en halverwege wordt de groep gesplitst en splitsen ook onze meiden. Perfect. Hierdoor kan Maartje de tweede dag starten op de piste, wat haar natuurlijk doet groeien en start Meike in regenboogland wat voor haar een heel veilig vooruitzicht is. En papa en mama? Die komen zelf bijna niet aan skiën toe, want die kijken alleen maar vol ongeloof en trots naar wat de meiden allemaal leren.
Hoogtepunt van twee dagen skiën? Wat we nooit hadden verwacht. Met zijn vieren van de piste af. Maartje achter Peter aan en Meike en ik als racemonsters – lees Meike tussen mijn ski’s in. Wat ze fantastisch vond. En met zijn vieren weer in de stoeltjeslift omhoog. Dag 2, vakantie doel bereikt.

Wat is er nog meer te doen?
Gelukkig is er nog veel meer te doen in Winterberg en haar omgeving, want op dag 3 ziet het er zo uit als we bij de skiles aan komen.

Aventura
Bij CenterParcs Hochsauerland ligt de langste buitenspeeltuin van Europa, Aventura. Gratis toegankelijk voor gasten van CenterParcs, maar ook als je geen accommodatie op het park geboekt hebt. De sneeuw is niet voor niets zo snel gesmolten, het weer is voorjaarsachtig en daarom is deze uitdagende speeltuin perfect om naartoe te gaan. Zou ik in het voorjaar of in de zomer in dit gebied op vakantie zijn dan zou ik hier zeker heen gaan. Zelf mee klimmen, maar zeker ook voor een drankje op het terras van restaurant de Hasenstall.

Erlebnisberg Kappe
We zijn natuurlijk maar een paar dagen in Winterberg, dus de hele omgeving uitkammen lukt niet, maar een tweede aanrader die ik mee wil geven is Erlebnisberg Kappe. Al is het alleen al omdat ik heel blij werd van het Panorame Café Restaurant dat hier bij zit. De gastvrije ontvangst, de overzichtelijke kaart – flammkuchen kan ik aanraden – en het uitzicht. Voor mij een mix om hier weer eens terug te keren.
Alleen heet het niet voor niets een Erlebnisberg, hier is van alles te beleven. Er is een panorama brug, een rodelbaan, een klimparcours, een bikepark en een speeltuin voor de kleintjes. Wij gaan rodelen, joehoeeeeee, altijd leuk! En lopen over de panorama brug. Dit is geen gewone brug. Onderweg kom je namelijk, als je dit wil, uitdagende klim objecten tegen. Maartje wil dit allemaal, ik ook deels. We zitten namelijk nogal een end boven de grond. Niet naar beneden kijken, niet naar beneden kijken, zweethandjes, trillende knieën, …

Faciliteiten
Niet alleen buiten is er van alles te doen. Dat we deze fijne buiten activiteiten mee konden pakken was een mazzeltje omdat het schitterend weer was. We hebben er ook voor gekozen binnen optimaal te kunnen recreëren. Daarom boekten we een luxe huisje waarin we een eigen wellness hebben. Als we dan ’s avonds aan het huisje gekluisterd zitten maken we er ontspannen wellness avonden van. Deze wellness had ook een enorme aantrekkingskracht op de meiden en zo hadden we een ware wellness middag met zijn vieren. Eerst een ochtendje skiën en daarna opwarmen in de wellness. Need I say more!

Deze kennismaking smaakte naar meer, onze meiden zijn er klaar voor het echie, for sure! En voor nu, heel dankbaar voor deze vijf fijne en afwisselende dagen. Heel blij dat we deze keuze gemaakt hebben.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll naar boven