Dit was een perengoed weekend!

Donderdag kon ik mijn Peer to Peer pakket ophalen. Een initiatief van Boerschappen waarmee 40.000 kilo peren is gered. Een oogst van een Zeeuwse perenteler die anders verloren was gegaan vanwege overschotten in het buitenland.

Een pakket met daarin 6 flessen perensap, een pot perenjam, een pot perenstroop én 3 kilo peren. Een deel eten we zo op, maar wat te doen met de rest?

Gelukkig is vrijdag mijn vrije dag, dus tijd om te bedenken wat ik er mee ga doen én ook tijd om er wat mee te doen. Ik begin met het maken van deze peren-amandel cake. Nog nooit eerder gemaakt, maar zeker voor herhaling vatbaar. Vooral de combinatie peer – amandel. MMM

Ook maakte ik dit perenontbijtje. Dit ontbijtje maak ik, in welke vorm dan ook – is namelijk ook lekker met appel/kaneel of blauwe bessen – regelmatig en heb ik volgens mij al wel eens op social media gedeeld, maar nog niet hier.

Ingrediënten voor vier personen (twee volwassenen, 2 kinderen)

3-4 rijpe bananen
4-6 el havermout
2-3 eieren
1-2 el (rauwe) cacaopoeder
1 tl bakpoeder
2 peren
noten (bijvoorbeeld pecannooten of walnoten)

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix alles, behalve de peren en de noten, met een staafmixer tot een glad beslag. Snijd de peren in blokjes en meng ze door het beslag. Doe het beslag in mini pannetjes en verdeel de noten erover. Bak de taartjes vervolgens in 20 minuten gaar. Je kan de peer ook in plakken snijden en deze op de taartjes leggen in plaats van in blokjes door het beslag.

En we ontbeten nog een keer met peer dit weekend. ‘Gewoon’ met Griekse yoghurt, muesli en peer. Love it.

Op Instagram kreeg ik de suggestie de peren te gebruiken in een salade met geitenkaas. MMM goed idee. Heb alleen geen geitenkaas meer, maar nog blauwe kaas over van het weekend, dus geen salade met geitenkaas, maar met blauwe kaas. Ook een perfect huwelijk, de zoete peer en pittige kaas. Genieten. Een soortgelijke salade deelde ik hier al eens met jullie, dat is deze herfstsalade. Dit weekend waren de ingrediënten veldsla, walnootolie, blauwe kaas, rijpe peer, blauwe druiven en pecannoten.

En dan is de bodem van de schaal met peren alweer bijna in zicht. Van de laatste peren besluit ik deze peren-havermoutkoeken te maken. Perfect als extraatje in Maartje haar broodbak en als voedzaam tussendoortje op het werk. Peer-chocolade, een goddelijke combinatie toch? Ik kijk uit naar mijn tussendoortje deze week.

Bedankt boerschappen voor een perengoed weekend!

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll to Top