Grapjesdag

Vandaag is het 1 april. Grapjesdag. En er zijn best wel wat hokjes waar ik in pas, sommigen staan me volgens mij ook best goed, maar de leukste thuis dat is toch echt Peter, dan de meiden op een gedeelde tweede plaats, een hele tijd niets en dan? Yep, moi. En zo kwam het dat ze het er unaniem over eens waren dat ze mama maar eens uit haar comfort zone moesten halen. Oftwel, ‘we willen dat jij ook een 1 april grap uithaalt mama’. Hmmm ik stond niet meteen te juichen, de briljante ideeën bleven uit en gisteravond kreeg ik het zelfs een klein beetje benauwd, maar heel eerlijk, het is nu 1 april en ik heb er lol in! De voorpret van de – kleine, onschuldige – grapjes die ik uithaal maken dat ik vandaag met een smile en af en toe een voorzichtige giechel beleef.

Vanochtend heel vroeg, toen iedereen nog sliep, begon ik met de toiletrollen. Op de hoek van de rol een subtiel spinnetje, iehhhhhhh. Effect? ‘MAMA, MAMA, MAMA, PAPA, er zit een spin op het toiletpapier’. Twee angstige oogjes keken ons aan vanaf het toilet, zover mogelijk bij de rol vandaan leunend.

In Maartje haar fruitbakje vanochtend ananas. Één van haar favorieten. Alleen was het antwoord op haar vraag ‘mama, wat heb ik mee naar school?’ – besjes – ‘Neeeeeeeeee, dat wil ik niet. Alleen maar besjes? Niks anders?’, ‘Alleen maar besjes’ … en een stickertje met 1 april. Had haar gezichtje wel willen zien toen ze haar fruitbakje open deed. Net als bij het openen van haar broodbak.

In haar broodbak vandaag twee boterhammen én een zorgvuldig in elkaar geknede ontbijtkoek drol. Volop in de poep – pies – plas fase kan dit niet anders dan een een hele grote glimlach opleveren. En dat bleek ook toen ze na schooltijd enthousiast op me af kwam rennen, vertellend over de inhoud van haar broodbak.

Na deze goede start op de vroege ochtend zit ik er lekker in en dus rij ik, als ik geen gelatine in het schap van supermarkt 1 aantref, gewoon nog even naar supermarkt 2. Op mijn lijst namelijk ook nog ‘limonade’, alleen moet deze variant nog wel een tijdje opstijven wil ik na schooltijd het juiste effect bereiken. Smile. Resultaat? ‘Mama, mag ik vanmiddag spelen?’, ‘Ja lieverd, natuurlijk’. Ik probeer nog licht te pushen dat het wel bij ons kan, ik heb zelfs drie bekertjes gemaakt voor het geval er een vriendinnetje mee komt, maar nee, ze gaan toch echt daar spelen. Nog even geduld dus. Schijnt ook bij het uithalen van een grap te horen.

En dé meestergrap? Ok, ik geef toe, het is nog kruimelwerk, maar wie weet volgend jaar, als humor mijn middle name is.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll to Top