Bestemming bekend

Bestemming bekend! Er zijn er zooooooveel en helemaal nu we onze eigen camper hebben ligt de wereld gevoelsmatig aan onze voeten. We kunnen oneindig twijfelen, dromen, onszelf verliezen, maar we hebben gekozen. Engeland/Schotland here we come. Nou ja, maandje geduld nog, vooruit. Engeland/Schotland, de bestemming waardoor we dit voorjaar besloten een camper te kopen heeft stand gehouden in een close call met Scandinavië. Die parkeren we nog even.

Bestemming onbekend
Dit voorjaar was het wel anders. Camper gekocht, check. Camper opgehaald, check. Camper schoon, check. Inventaris compleet, check. Bestemming? Euhm. Onbekend. Volle bak bezig geweest met voorbereiden en ineens was daar de vooravond van onze vakantie. Wat we hoopten gebeurde gelukkig. De camper geeft ons hetzelfde gevoel van vrijheid dat we hebben ervaren in Nieuw-Zeeland en Australië en zo laten we ons op onze eerste vakantie met onze eigen camper elke dag opnieuw verrassen door ons prachtige Nederland.

 

Hoe zag die week er dan uit?
Zaterdag ~ Camping De Wildhoeve in Emst
Helemaal onvoorbereid waren we nou ook weer niet. Het is meivakantie en we wisten dat her en der in Nederland vrienden van ons aan het kamperen waren. Ook op deze camping met veel faciliteiten waaronder binnenzwembad. Fijn, want het weer laat nog wat te wensen over. Op dag 1 reizen we daarom af naar Emst.
Zondag ~ Camperplaats Kampen
Ai, de skottelbraai vergeten. Nu nog niet zo nodig, maar het weer lijkt beter te worden, dus toch maar even terug naar Heerenveen om hem op te halen. Hapje gegeten bij mijn schoonouders en doorgereden naar de camperplaats in Kampen. Op zichtafstand van het zwembad en de stad naast de deur, nice!
Maandag ~ Camping Scholtenhagen in Haaksbergen
Nog even Kampen in. Leuke stad! En naar het zwembad, want het is nog steeds regenachtig weer. Daar komt snel verandering in. In Haaksbergen eten we voor het eerst deze vakantie buiten.
Dinsdag ~ Jan Klaassen Dromenland in Braamt
Bij de receptie in Haaksbergen ligt een foldertje van Het land van Jan Klaassen. Leuk! En er blijkt een camping bij te zijn. Nog leuker! Vooral voor de meiden, want alles ademt hier spelen en plezier. En zo spelen we twee dagen in Het land van Jan Klaassen om daarna weer ‘even’ naar huis te rijden.
Woensdag ~ Heerenveen
Deze week is ook bedoeld om de camper te ervaren en te testen zodat we haar met een gerust hart mee kunnen geven aan onze huurders, want die hebben we inmiddels ook! En zo staat er op donderdagochtend 08.00 uur een herkeuring in Heerenveen op de agenda. Pluk de dag zodat we daarna onze vakantie weer kunnen voortzetten.
Donderdag ~ Grashaven Hoorn
Inmiddels hebben we alweer een paar dagen heerlijk weer, zo ook in Hoorn. We fietsen een rondje door Hoorn, spelen aan het IJsselmeer en dan is het toch echt wel tijd voor een glas witte wijn op het terras. Genietmomentje.
Vrijdag ~ Camping Vlietland in Leidschendam
Leiden. Hier zijn we beide nog nooit geweest en lijkt ons daarom een goede volgende bestemming. Vanaf de camping is het maar een paar kilometer fietsen naar Leiden en omdat het morgen bevrijdingsdag is besluiten we hier twee nachtjes te blijven om bevrijdingsdag hier te vieren.
Zaterdag ~ Camping Vlietland in Leidschendam
We beginnen vandaag op het strandje bij de camping. Eigenlijk hebben we niks meer nodig dan dit, maar we stappen toch nog even op de fiets om de sfeer in de stad te proeven en belanden op een pleintje met live muziek en foodtrucks. Perfecte afsluiting van deze stralende dag.
Zondag ~ Camping Vogelenzang
Zo fijn dat een camper zo ingepakt is. Helemaal vandaag, want we hebben met vrienden afgesproken in Vogelenzang om te lunchen bij buitenplaats Plantage (aanrader!). Oppakken, stukje rijden, installeren op de volgende camping, fietsen pakken en mooi op tijd voor onze lunch afspraak. We steken onze vrienden aan met ons vakantiegevoel, dus die recreëren een dagje met ons mee. Lunchen, ijsje eten, een verkoelende duik op de camping, paar extra fietsen regelen en pannenkoeken eten bij Boshut ’t Panneland.
Maandag ~ Heerenveen
En alweer de laatste dag, morgen start mijn nieuwe baan. Maar niet voordat we naar het strand van Zandvoort zijn geweest en een fietstocht door de duinen gemaakt hebben.

 

Tips? Het zijn momentopnames en door elke dag te kiezen waar we zin in hadden hebben we een fantastische meivakantie gehad. Bestemming onbekend. En de ene camping/camperplaats is de andere niet, maar we voelden ons thuis in onze camper en dus daar waar we stonden. We wilden de camper testen en ervaren en dat is meer dan gelukt. Als de camper verhuurd is, en dat is boven verwachting vaak, vragen de meiden standaard of hij dan wel weer terug komt. Kijken dan ook alle vier enorm uit naar onze zomervakantie. Bestemming bekend.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll to Top