Wat wil jij later worden?

Doktertje spelen. Meike doet niets liever. Op haar 4e verjaardag werd het doktersthema dan ook zorgvuldig doorgevoerd in geknutselde slingers, met rode kruizen gepimpte bekertjes, een dokterstaart en kreeg ze, yes, cadeaus in het dokters thema.

We speelden al met regelmaat doktertje en op dat spel kunnen we nu nog meer variëren. Verkleden als dokter, doktertje spelen mét echt werkende stethoscoop, creativiteit de vrije loop laten in de meest uiteenlopende ziektebeelden tijdens het spelen met de dokters playmobil, opereren als Dr. Bibber, de keuze is reuze.

Dat de carrière die Meike ambieert iets met dokters te maken heeft verbaast ons dan ook niet. De ‘baan’ die ze hierin voor ogen heeft echter wel. Wat Meike worden wil? Patiënt!

Nu wil ik qua school en beroepskeuzes geen druk uitoefenen op mijn kinderen, maar ik hoop toch met heel mijn hart dat deze carrière aan haar voorbij gaat. Een LOTUS slachtoffer, dat zie ik haar wel doen. Kan – zonder op te scheppen over de kwaliteiten van mijn eigen kind – wel zeggen dat haar dramaqueen skills op haar jonge leeftijd al zeer goed ontwikkeld zijn.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll naar boven