Vietnamese springrolls maken

Vietnamese springrolls maken

Uitzondering

Schrijf ik de vorige keer nog dat ik zo hou van de herfst en haar warme geuren en smaken, gaan we vanavond Vietnamese springrolls maken. Maar voor sommige gerechten maken we graag een uitzondering. Zeker voor de Vietnamese keuken.

Zwak voor de Vietnamese keuken

Tijdens onze huwelijksreis, alweer in 2009 (!), backpackend door Vietnam en Cambodja, maakten we kennis met de Vietnamese keuken.  Sindsdien hebben we een zwak voor deze keuken. Als we Vietnamees eten wanen we ons weer in het prachtige Vietnam met haar mooie mensen, haar indrukwekkende geschiedenis en haar onweerstaanbare keuken. En waar een fles wijn vaak niet zo lekker is als bij de wijnboerderij in Frankrijk heeft de Vietnamese keuken ons naderhand nog nooit teleurgesteld.

Zelf Vietnamese springrolls maken

Helaas hebben we in de buurt geen Vietnamese restaurants of een foodmarket waar je Vietnamees kan eten. Natuurlijk wel een Vietnamese loempiakraam. Lekker, maar dat is niet waar ons hart sneller van gaat kloppen. We zoeken de pure smaken die bij ons de mooie herinneringen van eten op straat en een ‘333’, ook wel ‘ba ba ba’ biertje, met onze ‘easy riders’ oproepen. Dus halen we Vietnam zo nu en dan in huis.

Verrassend lekker

Vanavond hebben we mijn vader uitgenodigd. ‘Maar dit is allemaal rauw? Nou ja, ik laat me verrassen’. En dat werd hij. Uit zijn enthousiasme op te maken zeer aangenaam. Terwijl hij een kritische eter is. Zeker als het om mijn kookkunsten gaat. Dus dat zegt wat. ‘Dit ga ik zeker een keer met mama eten’. Mijn moeder is op vakantie, dus mijn vader is een avondje ‘in de kost’. Nog een fijne bijkomstigheid, spring rolls eten zo gezellig. We kletsen, we maken, we eten. Quality time.

 

2 – 3 personen

Rijstpapier
Thai lime dressing
300 gr. Rijstnoedels
150 gr. wortels julienne gesneden of geraspt
1/5 komkommer in dunne reepjes
2 bosuitjes in dunne reepjes
1 zoete paprika in dunne reepjes
100 gr. Taugé
200 gr. garnalen
2 eieren
Koriander
Munt
Babyspinazie of andere ‘slasoort’
Pinda’s, fijngehakt

Voorbereiding

Snijd (of rasp) de wortel, snijd de komkommer, bosuitjes en paprika in reepjes en hak de pinda’s fijn in je keukenmachine. Doe alle ingrediënten in bakjes en op schaaltjes. Kook als laatste de rijstnoedels en de bak een omelet van de eieren. Zet alles op tafel, inclusief een bak warm water om het rijstpapier in te weken.

Aan tafel!

Week het rijstpapier en bouw op met rijstnoedels, rauwkost, kruiden, garnalen of omelet, de dressing en de fijngehakte pinda’s. Vouw de spring roll dicht en laat je verrassen.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll to Top