Tijd verlengen

De weken vliegen voorbij, vooral de werkweken. Voordat we het weten is het alweer weekend en als we niet bewust(er) met die tijd in onze weekenden omgaan vliegen ook deze voorbij doordat ze ingevuld worden met ‘verplichtingen’.

Op de agenda: op vrijdagavond de verjaardag van mijn zusje, zaterdag naar een tante in Kaatsheuvel en zondagmiddag de 60e verjaardag van een andere tante. En een weekend als dit is geen uitzondering.

Konden we de weekenden maar verlengen, want waar is ruimte voor quality time met elkaar? Waar is dat waardevolle momentje voor jezelf?

Hoewel het weekend op voorhand druk genoeg lijkt besluiten we ook nog een nachtje te gaan kamperen. Dit geeft ons namelijk juist de ruimte voor quality time met elkaar en dat waardevolle momentje voor onszelf.

Kaatsheuvel ligt voor ons niet naast de deur en daarom besluiten we met de camper te gaan. Win – win. Niet de hele zaterdag in de auto, niet de hele zaterdag in het appartement van Peter zijn tante met twee kleine kinderen. Van deze formule zijn we eerder al afgestapt, bleek geen succesformule te zijn. Zijn tante tipt ons over ‘Het Genieten’ en deze camping doet haar naam eer aan. Valt volledig in de categorie ‘als je kinderen het naar hun zin hebben, …’.

Het genieten

We staan op een klein Veldje, speeltoestel in het midden, toiletgebouw op zichtafstand en bij de brasserie voorop de camping een gigantische – en omsloten – (water)speeltuin. De meiden kunnen volop hun energie kwijt en wij hebben alle tijd om bij te kletsen.

Het genieten

Het leuke aan deze camping is ook, om het vakantiegevoel compleet te maken, dat hij aan de rand van de Loonse en Drunense duinen ligt. Hier lopen we de volgende dag heen. Perfect, want je loopt vanuit de speeltuin een heuvel over en je bent in een andere wereld. Of zoals Meike vraagt ‘zijn we nu ook in een ander land?’. We bouwen een hut, zoeken sporen van dieren, doen nog een kopje koffie op het terras en dan is het tijd om ons klaar te maken voor de terugweg terwijl de meiden ondertussen nog even spelen met hun camping vriendinnetjes.

Loonse en Drunense duinen

Enorm genoten en onze tijd verlengd rijden we nog geen 24 uur na aankomst in Kaatsheuvel weer naar Friesland. Muziekje aan, laptop op schoot – in de verlengde tijd doe ik volop inspiratie op – en de meiden in diepe slaap achterin. Thuis allemaal weer opgeladen om er een gezellige 60e verjaardagsmiddag van te maken. Wat een heerlijk weekend vol quality time op heel veel vlakken.

24 uur genieten op ‘Het genieten

– Camperdeur open, spelen!
– Lichte picknick lunch voor de camper.
– Tijd voor het terras én de fantastische (water)speeltuin.
– Hapje eten, spelen in de binnenspeeltuin, tante uitzwaaien, meiden naar bed.
– Wij? Ook op tijd naar bed, gewoon omdat het kan.
– Op tijd ook weer uit bed, gewoon omdat er heel veel energie staat te trappelen om de dag te beginnen 🙂
– 08.00 uur ‘ok., nu mogen jullie naar buiten, maar wel zachtjes, want er slapen nog mensen’
– Time for breakfast. For sure dat we thuis niet buiten hadden gezeten waar we dat nu wel doen.
– Loonse en Drunense duinen voor het ultieme vakantiegevoel. Rennen, bouwen, ontdekken, leren, sporen zoeken.
– Koffie op het terras, spelen in de (water)speeltuin.
– Nog even spelen bij de camper, broodjes smeren, spullen inpakken.
– Bye bye Kaatsheuvel op naar Friesland!

Met dit concept breiden we wat mij betreft gemiddeld één familiebezoekje Kaatsheuvel per jaar uit naar twee familiebezoekjes Kaatsheuvel. En zeker weten dat de ontvangende partij hier ook mee in gaat stemmen.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll to Top