Sinterklaas knutsel

Sinterklaas is feestelijk onthaald. Tijd voor verlanglijstjes – heuse boekwerken hier, Het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok …, pepernoten, schoenen voor de haard, Sinterklaasliedjes én vandaag een letterlijk schitterende Sinterklaas knutsel.

Dit heb je nodig voor de voorbereiding

Lege potjes Meer dan regelmatig hoor ik Peter zeggen ‘Annemarie, kan die verzameling potjes ook eens weg?’. Nee dus, want met een flinke verzameling grijp je nooit mis. Overal voor te gebruiken. Voor knutsels, als vaasjes, als pennenbakjes, …

Vliegerpapier Hier heb ik een paar winkels voor af moeten lopen en ben uiteindelijk bij een kantoorboekhandel met uitgebreid papier assortiment geslaagd. Heb gekozen voor roze, blauw, paars en oranje. ‘Mama, dit zijn precies onze lievelingskleuren!’. I know.

Sinterklaasfiguren Die van ons heb ik via Pinterest gevonden en uiteindelijk hier gedownload.

Lijm Wij gebruikten alleslijm van Pritt.

Kwastjes Om de lijm uit te smeren.

Waxinelichtjes Echt of op een batterijtje. Zelf ga ik voor lichtjes op een batterijtje zodat ze ze zelf aan kunnen zetten als het schemer begint te worden.

TIP I
Zorg dat je alvast wat figuren uitgeknipt klaar hebt liggen. Het is nogal een gepriegel – lees tijdrovend – om de figuurtjes netjes uit te knippen. Zonde als ze hierop moeten wachten als ze eenmaal ijverig aan het knippen en plakken zijn.
Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kunnen ze natuurlijk ook heel goed zelf de figuurtjes uitknippen. En het misstaat trouwens ook niet, kwam ik tijdens het knutselen achter, als je het figuur ruim, of in een cirkel eromheen, uitknipt. Gaat ook nog eens een stuk sneller!

TIP II
Doe de lijm in een bakje en laat ze met een kwastje het papier of het potje insmeren. Werkt handiger dan met een lijmtube of flesje.

Alles binnen handbereik? Dan is het tijd voor The making of.

Op de achtergrond het schoencadeautje van vanochtend, de nieuwste CD van Kinderen voor Kinderen, en knippen en plakken maar!

En dan presenteer ik jullie met trots het eindresultaat.

TIP
Toen we klaar waren was het nog lang niet donker en waren we natuurlijk razend nieuwsgierig naar onze schitterende lichtjes. Wachten? Nee, prop je met zijn allen in de wc om de wc – jaja – doe de deur dicht, het licht uit en ‘Ooooooh kijk! WAUW kijk mijne, COOL!’. Veel knutselplezier!

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll naar boven