Pastasaus

Voorraad pastasaus op? Daar kan ik heel blij van worden. Dan mag ik weer. Eerst mag ik verschillende groenten inslaan. Die vul ik aan met dat wat ik nog in huis heb en dan stal ik alles uit op het aanrecht. Staat zo mooi. Dat heb ik ook als ik net boodschappen heb gedaan en alles op mijn aanrecht weer is aangevuld. Staat ook zo mooi.

En dan mag ik alles snijden. Niet keurig in kleine stukjes, maar in grove stukken. Daar hou ik van. Nu alleen alles nog door elkaar scheppen met olijfolie en oregano of Italiaanse kruiden, de bakplaat in de oven schuiven en genieten. Genieten van de geuren die al heel snel uit je oven zullen komen. Voeg als de groenten uit de oven komen nog een flinke hand basilicum toe en pureer alles met de staafmixer.

Verdeel de saus over verschillende bakjes, laat afkoelen, vries in en het volgende geniet moment dient zich aan. Het gemak van altijd een gezonde saus op voorraad. Een goede basis voor je pasta, je lasagne of voor op je pizzabodem. En niet alleen voor de Italiaanse keuken. Vandaag trok ik twee bakjes uit de vriezer en gebruikte ik er één voor de lasagne en de ander voor de chili con carne. Dat gaat ook heel goed. Het is maar net welke ingrediënten je er nog aan toevoegt. En zo staan er nu twee totaal verschillende gerechten klaar voor deze week, gemaakt met dezelfde saus.

 

De combinatie van ingrediënten toen ik deze saus maakte was:

1 winterwortel
2 rode uien
4 teentjes knoflook
1 venkelknol
1 courgette
4 tomaten
2 paprika’s
Flinke hand basilicum
Olijfolie
Oregano

Hier maakte ik 4 bakjes saus van.

De making of heb ik hierboven eigenlijk al beschreven, maar nog even in het kort.

Verwarm de oven voor op 180˚C. Snijd de groenten in grove stukken. Schep alles met olijfolie en oregano door elkaar en zet ca. 20 minuten in de oven. Doe alles in een kom, voeg een flinke hand basilicum toe en pureer met de staafmixer.

Afhankelijk van de groenten die je gebruikt kan het zijn dat het geen rode saus is zoals je dat van pastasaus gewend bent. Bij mij is de saus bijvoorbeeld vaker oranje dan rood.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll to Top