Voor het paard van Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land. We mogen onze schoen weer zetten én eten wortels ‘voor het paard van Sinterklaas’. En zo is ons ontbijt er één met wortelsap.

We zaten na de intocht alweer op de fiets naar huis toen Maartje erachter kwamen dat we iets heel, echt heel belangrijks vergeten waren ?DE WORTEL?

Niet dat we thuis geen wortels hebben maar veeeeeeel te klein. Ze hebben er verstand van bij ons thuis, dus stuur om en naar de winkel waar nog een bak vol winterpenen ligt. Ik pak er, zonder over na te denken, een wortel uit, maar ‘neeeeeee mama, die is niet goed er zitten allemaal plekjes op’.

Een mooie aanleiding om uit te leggen dat groente en fruit er niet altijd uit hoeven te zien hoe wij dat gewend zijn om toch lekker te zijn.

Met de winterpeen met plekjes verlaten we de winkel en vanochtend drinken we wortelsap van te kleine wortels én de winterpeen. Lekker!

Het sapje is een wortelsap van wortel, mandarijn en een beetje gember. Voor het ontbijt heb ik laagjes gemaakt van Griekse yoghurt, havervlokken, zaden, mandarijn en pepernoot kruimeltjes. Een fijne combinatie sinterklaassmaken.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll to Top