Ook dat is puurbezig

Stoepkrijt maken

En ineens is het prachtig voorjaarsweer én zit je dagen, weken, maanden (?) lang thuis. Dan kom je er versneld achter dat waar je normaal gesproken een seizoen opbouwt, je nu aan alle kanten mis grijpt. Zo ook in het bakje droevige stompjes stoepkrijt. Ik beloof de meiden dat ik stoepkrijt voor ze zal kopen waarop het antwoord was ‘of zelf maken, jaaaaaaaaah mogen we zelf stoepkrijt maken!’. Dit hebben ze gezien in een video van Jill. Ik zoek het filmpje op en denk ‘jaaaaaaaaah wij gaan zelf stoepkrijt maken’. En zo verlaat ik de speelgoedwinkel met én nieuw stoepkrijt én gips. Wat nieuwe tubes waterverf was ook fijn geweest, maar voor een eerste keer en met de restjes verf die we nog hadden ben ik zeker niet ontevreden over ons eigen stoepkrijt.

Wil je het ook eens proberen? Zo hebben wij het gemaakt:

We gebruikten:
– Gips
– Water
– Waterverf
– Siliconen vormpjes

En gingen als volgt te werk:

We mengden twee delen gips met één deel water. Vonden de meiden prachtig, want het ging gelijk borrelen. Aan het gips mengsel voegden we waterverf toe voor de gewenste kleur en dit mengsel verdeelden we over de vormpjes. Wij hadden niet genoeg waterverf meer, maar het liefst waren we voor rainbow stoepkrijt gegaan geïnspireerd op het filmpje van Jill. En daarna – geduld. Het gips moest uitharden. Na een paar uur haalden we de krijt hartjes voorzichtig uit de vormpje. Daarna lieten we ze nog ca. 24 uur uitharden voordat we ze konden testen.

Eenmaal goed droog kozen de meiden beide een krijt hartje uit en maken ze van de andere krijtjes pakketjes voor vriendjes en vriendinnetjes. Zo hadden ze gelijk een contactmomentje – op afstand – met vriendjes en vriendinnetjes. Een klein uitje. Pakketje voor de deur, aanbellen, stapje achteruit en een kort praatje.

2 thoughts on “Stoepkrijt maken

 1. Hoi Annemarie,

  Wat een leuk idee om zelf gips te maken! Hoeveel gips heb ik nodig als ik ongeveer 15 stoepkrijtjes uit kleine siliconen hartjes wil halen denk je??

  1. Hoi Laura,

   Goede vraag! … ook voor mij. Moest even graven. Weet het niet helemaal zeker meer, maar weet wel dat ik gips uit een pak van SES gebruikt heb en dat we daarmee ook wel ca. 15 hartjes hebben gemaakt.

   Hoop dat ik je toch een beetje op weg geholpen heb en wens je heel veel plezier met het maken én geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.