Stoepkrijt maken

En ineens is het prachtig voorjaarsweer én zit je dagen, weken, maanden (?) lang thuis. Dan kom je er versneld achter dat waar je normaal gesproken een seizoen opbouwt, je nu aan alle kanten mis grijpt. Zo ook in het bakje droevige stompjes stoepkrijt. Ik beloof de meiden dat ik stoepkrijt voor ze zal kopen waarop het antwoord was ‘of zelf maken, jaaaaaaaaah mogen we zelf stoepkrijt maken!’. Dit hebben ze gezien in een video van Jill. Ik zoek het filmpje op en denk ‘jaaaaaaaaah wij gaan zelf stoepkrijt maken’. En zo verlaat ik de speelgoedwinkel met én nieuw stoepkrijt én gips. Wat nieuwe tubes waterverf was ook fijn geweest, maar voor een eerste keer en met de restjes verf die we nog hadden ben ik zeker niet ontevreden over ons eigen stoepkrijt.

Wil je het ook eens proberen? Zo hebben wij het gemaakt:

We gebruikten:
– Gips
– Water
– Waterverf
– Siliconen vormpjes

En gingen als volgt te werk:

We mengden twee delen gips met één deel water. Vonden de meiden prachtig, want het ging gelijk borrelen. Aan het gips mengsel voegden we waterverf toe voor de gewenste kleur en dit mengsel verdeelden we over de vormpjes. Wij hadden niet genoeg waterverf meer, maar het liefst waren we voor rainbow stoepkrijt gegaan geïnspireerd op het filmpje van Jill. En daarna – geduld. Het gips moest uitharden. Na een paar uur haalden we de krijt hartjes voorzichtig uit de vormpje. Daarna lieten we ze nog ca. 24 uur uitharden voordat we ze konden testen.

Eenmaal goed droog kozen de meiden beide een krijt hartje uit en maken ze van de andere krijtjes pakketjes voor vriendjes en vriendinnetjes. Zo hadden ze gelijk een contactmomentje – op afstand – met vriendjes en vriendinnetjes. Een klein uitje. Pakketje voor de deur, aanbellen, stapje achteruit en een kort praatje.

Socials

Recente blogs

Bezoek snel

Scroll naar boven