Lunch, Recepten, Snack

Wraps met gerookte kipfilet en bleekselderij

Het sloepje van mijn ouders ligt weer bij ons voor de deur, oftewel op vrije – droge – dagen, varen! Zo ook vandaag. We hebben ambitieuze dagtocht in de planning inclusief lunchstop onderweg dus 10.00 uur, klaar om te gaan of …

‘Euhm, ik denk dat we nog niet kunnen vertrekken.’ ‘???’

Het is een elektrische sloep en we zijn ‘m de vorige keer vergeten aan de stroom te leggen. Ai. Een beetje teleurgesteld rommelen we thuis nog een beetje aan terwijl het sloepje aan de stroom ligt als ik me tegen het middaguur ineens bedenk dat het nu misschien toch handiger is om aan boord te lunchen.

Heel eerlijk vind ik dat ook wel het leukst. Allemaal lekkere dingetjes mee en picknicken aan boord. Ik voeg aan al het lekkers dat we al mee hebben nog een paar wraps toe. Voor ons met gerookte kipfilet, bleekselderij, cranberries en noten. Een lekkere frisse combi. Voor de meiden doe ik er Nutella en banaan op. We hebben nog een flinke pot Nutella over van onze vakantie, dus ze boffen. Weer een dag ‘plotti’.

Sommige woorden omarm je als gezin en daar is ‘plotti’ er één van. Meike haar verbastering van Duo Penotti, waarna alle chocoladepastavarianten ‘plotti’ heten en wij doen daar enthousiast aan mee. En Nutella – banaan? Love it.

Ca. 4 lunchwraps

4 (volkoren)wraps
150 gram gerookte kipfilet
2 stengels bleekselderij
1 hand cranberries
1 hand pecannoten
2 el Griekse yoghurt

Snij de kipfilet, bleekselderij en pecannoten in kleine stukjes. Meng vervolgens alles door elkaar en verdeel het over de wraps.

Ca. 2 lunchwraps

2 (volkoren)wraps
1 banaan
2 flinke likken nutella

Halveer de banaan in de lengte. Smeer de wraps in met Nutella, leg de banaan erop en rol deze in de wrap.

1 thought on “Wraps met gerookte kipfilet en bleekselderij

  1. Leuk, je eerste blogs. Ziet er goed uit en leest lekker weg. Succes met de site. Ik ga er zeker vaker op kijken en vast wel wat recepten proberen. Zola’s de wraps, maar dan in de volkeren variant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.