Hoofdgerecht, Recepten

Spring rolls

Schrijf ik in mijn vorige blog nog dat ik zo hou van de herfst en haar warme geuren en smaken, eten we vanavond spring rolls. Maar voor sommige gerechten maken we graag een uitzondering. Zeker voor de Vietnamese keuken.

Tijdens onze huwelijksreis, alweer in 2009 (!), backpackend door Vietnam en Cambodja, maakten we kennis met de Vietnamese keuken.  Sindsdien altijd een zwak voor ons. Als we Vietnamees eten wanen we ons weer in het prachtige Vietnam met haar mooie mensen, haar indrukwekkende geschiedenis en haar onweerstaanbare keuken. En waar een fles wijn vaak niet zo lekker is als bij de wijnboerderij in Frankrijk en de daaropvolgende dagen op de camping heeft de Vietnamese keuken ons naderhand nog nooit teleurgesteld.

Helaas hebben we in de buurt geen Vietnamese restaurants of een foodmarket waar je Vietnamees kan eten. Natuurlijk wel een Vietnamese loempiakraam, maar dat is niet waar ons hart sneller van gaat kloppen. We zoeken de pure smaken die bij ons de mooie herinneringen van eten op straat en een ‘333’, ook wel ‘ba ba ba’ biertje, met onze ‘easy riders’ oproepen. Dus halen we Vietnam zo nu en dan in huis.

Vanavond hebben we mijn vader uitgenodigd. ‘Maar dit is allemaal rauw? Nou ja, ik laat me verrassen’. En dat werd hij. En uit zijn enthousiasme op te maken zeer aangenaam. En hij is een kritische eter, zeker op mijn keuken, dus dat zegt wat. ‘Dit ga ik zeker een keer met mama eten’. Mijn moeder is op vakantie, dus mijn vader is een avondje ‘in de kost’. Nog een fijne bijkomstigheid, spring rolls eten zo gezellig. We kletsen, we maken, we eten. Quality time.

 

2 – 3 personen

Rijstpapier
Thai lime dressing
300 gr. Rijstnoedels
150 gr. wortels julienne gesneden of geraspt
1/5 komkommer in dunne reepjes
2 bosuitjes in dunne reepjes
1 zoete paprika in dunne reepjes
100 gr. Taugé
200 gr. garnalen
2 eieren
Koriander
Munt
Babyspinazie of andere ‘slasoort’
Pinda’s, fijngehakt

Snijd (of rasp) de wortel, snijd de komkommer, bosuitjes en paprika in reepjes en hak de pinda’s fijn in je keukenmachine. Doe alle ingrediënten in bakjes en op schaaltjes. Kook als laatste de rijstnoedels en de bak een omelet van de eieren. Zet alles op tafel, inclusief een bak warm water om het rijstpapier in te weken.

Week het rijstpapier en bouw op met rijstnoedels, rauwkost, kruiden, garnalen of omelet, de dressing en de fijngehakte pinda’s. Vouw de spring roll dicht en laat je verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.